Over SC&M

Rob Soeterbroek drs. Rob Soeterbroek

Na geschiedenis te hebben gestudeerd aan de Rijksuniversiteit van Leiden kwam ik direct in de verzekeringsbranche terecht. In de jaren 90 werkte ik bij OOM-Verzekeringen, specialist in het verzekeren van afwijkende risicoís. ik heb hier het verzekeringsvak geleerd in de praktijk en door het volgen van vakopleidingen. De laatste functie die ik bij OOM-verzekeringen vervulde was die van coŲrdinator afdeling medische varia. Van 1999 tot medio 2010 was ik werkzaam als accountmanager bij de NBVA, de brancheorganisatie voor de onafhankelijke financieel adviseur in de financiŽle dienstverlening. Door de ontwikkelingen op het gebied van de nieuwe wetgeving Ė Wfd en Wft Ė kreeg dit al snel de overhand in mijn werkzaamheden: het geven van informatie en ondersteunen van financieel dienstverleners bij de nieuwe wetgeving.

Vanaf medio 2010 werd ik senior associate bij de Stichting FinanciŽle Dienstverlening (StFD). De nadruk lag hier op het begeleiden van vergunningaanvragen en het beantwoorden van vragen van deelnemers van de StFD op het terrein van het voldoen aan de vigerende wetgeving.

In januari 2012 ben ik bij FPLC ((Financial, Privacy & Legal Compliance) gaan werken als compliance adviseur. Tot eind 2015 heb ik vele advieskantoren in de financiŽle dienstverlening door het hele land geadviseerd en bijgestaan in het compliant worden en blijven. Ik heb dat gedaan door het uitvoeren van kantooraudits, dossieranalyses en het begeleiden van financieel dienstverleners bij het uitvoeren van verbeterpunten op een wijze die het best bij de betreffende kantoren pasten.